UniCUT

UniCUT

UniCUT d.o.o. iz Pule (HR) je firma u privatnom vlasništvu, nastala 1994. godine izdvajanjem proizvodnje strojeva za rezanje iz sastava grupacije ULJANIK - TESU (Pula, HR, koja od te godine više ne proizvodi strojeve za rezanje metala, ali do tada je proizvela više od 100 samo optički upravljanih strojeva za plinsko ili plazma rezanje limova), od kojih je Unicut pravni sljedbenik današnjeg servisa i održavanja.

 

Djelatnost firme je vlastita proizvodnja i servis CNC i optički upravljanih strojeva za plinsko ili plazma rezanje metalnih ploča.

 

Osnovu proizvodnog programa čine CNC strojevi za rezanje, zasnovani na nekoliko modela CNC upravljačkih jedinica: tip "DE Sistemi - Z16/Z32 (ITA)", "Burny CMC (USA)", "Pierce CA (CZE)". Za ovaj prvi model razvili smo vlastiti sistemski softver, dok su sistem Burny u suradnji s proizvodačem CMC-Cleveland Motion Controls, te Pierce CA, u potpunosti preveden i prilagođen na hrvatskom jeziku.

 

Što se tiče brendova proizvođača opreme koje koristimo za rezanje plinom ili plazmom, to su Harris Calorific, Rhona, Koike, Teleoptik za plinsku opremu, te Kjellberg, Hypertherm/Centricut, Esab, Cebora, OTC za plazma tehnologiju, II-VI, Ophir za laserski potrošni materijal.

Djelatnost tvrtke na proizvodnji CNC strojeva za rezanje metala zaustavljena je 2008. godine, uglavnom zbog globalne krize i vrlo nestabilne budućnosti u regiji s vrlo niskim potrebama za takvom vrstom strojeva. Do tog razdoblja Unicut je bio vrlo poznato ime u proizvodnji strojeva za rezanje metala u regiji.

Današnje potrebe kupaca za novim strojevima za rezanje tvrtka Unicut radi u suradnji s raznim proizvođačima te vrste strojeva u EU-u, kako bi osigurala istu razinu kvalitete kakvu je uspostavila tijekom godina, stoga kad god je to potrebno i moguće, u stroj ugrađujemo naša i vaša iskustva u rezanju, pa možete računati na stroj "skrojen" prema vašim navikama i potrebama.

 

Tvrtka Unicut usredotočena je na servis i održavanje CNC strojeva iz vlastite proizvodnje, ali i na CNC strojevima drugih marki, te prodaji novih strojeva za rezanje i potrošnog materijala za takve strojeve. Trenutni cilj je imati dobrog i pouzdanog partnera u plazma i laserskim izvorima napajanja, te kvalitetnom potrošnom materijalu, gdje nudimo bitnu mogućnost nadogradnje / promjene s nekim novim izvorima plazme ili laserskim proizvodima i tehnologijama, na našim CNC strojevima na terenu.

Strategija tvrtke je postati regionalni lider za sve CNC potrebe, počevši od strojeva za rezanje, rezervnih dijelova, nadogradnji, plazma i laserskog potrošnog materijala.

Ova vrsta usredotočenosti na tehnologije plinskog, plazma i laserskog CNC rezanja, uključujući snažnu posvećenost kvalitetnom i pristupačnom potrošnom materijalu za plazmu i laser, rijetka je u našoj regiji.

Trebate više informacija?

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se