Optotaj

Optotaj

 

OPTOTAJ je konzolni stroj za plinsko rezanje čelika, s optičkim čitanjem nacrta (predloška).

 

Lijevu polovicu stroja čini prostor sa stolom za držanje nacrta za predmet rezanja. Stol za nacrt se može pomicati po uzdužnim stazama tako da se može "pokriti” cijela efektivna duljina rezanja stroja.

Iznad nacrta putuje optički čitač, koji u mjerilu 1:1 prenosi gibanje na gorionike. Ugrađuje se suvremni optički sustav na bazi video kamere, koji omogućava veće brzine praćenja nacrta-predloška (eventualno za plazmu) kao i manju osjetljivost na promjene u visini stola nego što su to omogućavala dosadašnja rješenja.

 

Na desnoj, konzolnoj strani postavljena su do četiri suporta s gorionicima za plinsko rezanje, broj ovisi o dogovoru. Suport ima elektromotorni pogon za podizanje i spuštanje gorionika, a komande se daju preko sklopki na upravljačkom pultu.

Ugrađeni su i uređaji za daljinsko električno paljenje plamena.

Na stroju su ugrađeni redukcioni ventili za plin i kisik za grijanje i rezanje, te manometri. Na gorioniku su ručni ventili za podešavanje plamena, a otvaranje i zatvaranje protoka plinova obavlja se daljinskom komandom i elektromagnetskim ventilima.

Stroj se pogoni parom dc servo-motora, koji omogućavaju miran rad i pri najnižim brzinama rezanja.

 

Duljina prve, osnovne sekcije staza stroja je 3000 mm, od čega je efektivni hod (duljina rezanja) 1500 mm. Duljina se može povećavati elementima od 3000 mm, pri čemu se svakim novim segmentom dobiva i 3000 mm korisne duljine rezanja. Ukoliko zbog prostora ili nekog drugog razloga zahtijevate neku među-veličinu, u mogućnosti smo prilagoditi se vašim zahtjevima.

Korisna širina rezanja ovisi o modelu.

 

Stol za držanje predmeta rezanja normalno nije uključen u isporuku, možemo nuditi kao opciju. Radi smanjenja ukupne investicije, ukoliko budete odlučili stol(ove) izraditi sami, stavit ćemo vam na raspolaganje našu tehničku dokumentaciju bez ikakove naknade.

SPECIFIKACIJE


Optotaj 15 NG Optotaj 20 NG
Širina rezanja 1.5 m 2.0 m
Duljina rezanja 2, 5, 8, ... m 1.5, 4.5, 7.5 ... m
Broj gorionika 1, 2 ili 3 1, 2, 3 ili 4
Podizanje/spuštanje ručno ili motorizirano motorizirano
Brzina rezanja 100 - 1500 mm/min 100 - 1500 mm/min
Debljina rezanja 3 - 300 mm 3 - 300 mm
Tip optičkog čitača CCD-video kamera CCD-video kamera


Need More Information?

This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree